ФІНАНСОВІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОГО АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ - Holubka, S. M.; Ovchar, P. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті розглянуто особливості розвитку автомобільного транспорту, що є невід’ємною частиною національного господарства. Висвітлено основні аспекти фінансово–економічного розвитку національної транспортної системи. Обґрунтовано доцільність розробки і впровадження якісно нової організаційно–управлінської моделі пасажирських перевезень автомобільним транспортом в Україні. В процесі дослідження проаналізовано обсяги прямих іноземних інвестицій у розвиток транспортної системи України. Це дозволило стверджувати, що для активізації інвестиційної діяльності в розвиток автомобільного транспорту необхідно вдосконалити законодавство, створити сприятливе інституціональне середовище, підвищити соціально–економічний добробут населення, розробити і впровадити систему гарантій для інвесторів від можливих ризиків, стимулювати інноваційну діяльність.