МАРКЕТИНГОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ БІОЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВ І ЯКОСТІ ЇХНЬОЇ ІННОВАЦІЙНОЇ ПРОДУКЦІЇ В СТРАТЕГІЇ ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ - Писаренко, Володимир; Пронько, Людмила; Підвальна, Оксана; Ложачевська, Олена; Фастовець, Наталія; Рібейро Рамос, Олена (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
У статті описане дослідження значення маркетингового менеджменту для використання біоекономічного потенціалу підприємств та якості їхньої інноваційної продукції в контексті стратегій повоєнного відновлення. Підкреслена важливість адаптації маркетингових стратегій до викликів і можливостей, що виникають після конфлікту, коли бізнеси повинні орієнтуватися на зміни на ринку й трансформацію споживчих потреб. У дослідженні акцентована увага на тому, як інтеграція сталих практик та інновацій може підвищити конкурентоспроможність і стійкість біоекономічних підприємств. Також наголошено на необхідності комплексного підходу, що поєднує маркетингові стратегії з технологічними новаціями, щоб стимулювати зростання й підтримувати сталий розвиток біоекономіки в умовах швидких економічних змін. Запропоновано інструменти оцінки маркетингового менеджменту біоекономічного потенціалу підприємств і здійснено їх апробацію на прикладі підприємств харчової промисловості. Стаття спрямована на розширення розуміння того, як маркетинг може стати рушійною силою для успішного відновлення та довгострокової стійкості підприємств, що працюють у царині біоекономіки.