КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ ОСІБ У РАМКАХ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇХНЬОЇ ЕКОНОМІКО-ЮРИДИЧНОЇ БЕЗПЕКИ: ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ В ЙОРДАНІЇ - Гарайбех, Заїд Ібрагім Йосеф (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Забезпечення економіко-юридичної безпеки є складним завданням на всіх рівнях, у тому числі й на рівні кожної окремої особи. Безпека тісно пов'язана з правовим полем, у якому її намагаються забезпечити. Тому актуальним завданням є формування саме кримінально-правового захисту осіб у рамках забезпечення їхньої економіко-юридичної безпеки. Метою дослідження є визначення шляхів формування кримінально-правового захисту осіб у рамках забезпечення їхньої економіко-юридичної безпеки. Об’єктом дослідження є система кримінально-правового захисту осіб. Науковим завданням є визначення шляхів формування кримінально-правового захисту осіб у рамках забезпечення їхньої економіко-юридичної безпеки через представлення відповідних моделей. У процесі моделювання враховано низку економічних факторів, що є новими, інноваційними підходами в обраній тематиці. У результаті проведеного дослідження представлено декомпозиції моделей формування кримінально-правового захисту осіб у рамках забезпечення їхньої економіко-юридичної безпеки. Інноваційним елементом у статті є авторський триетапний підхід до моделювання ключових процесів. Оскільки економіко-юридична безпека є складним і багатогранним поняттям, не всі її аспекти розглянуті в статті. Саме на цьому слід сконцентрувати увагу в подальших дослідженнях.