ПРАВОВІ АСПЕКТИ РЕФОРМУВАННЯ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Драган, Іван; Ляхович, Галина; Іноземцева, Оксана; Марущин, Юрій; Ляхович, Уляна (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Основною метою статті є моделювання етапів реформування публічного управління фінансово-економічною безпекою в Україні в контексті євроінтеграції з урахуванням основних правових засад. Об’єктом дослідження виступає система управління фінансово-економічною безпекою. Доведено важливість формування сучасної моделі етапів реформування публічного управління фінансово-економічною безпекою в Україні в контексті Євроінтеграції з урахуванням основних правових засад. Методологія передбачає застосування сучасної техніки функціонального моделювання. За результатами проведеного дослідження представлено основні діаграми досягнення поставленої цілі. Основною науковою новизною є застосування методичного підходу щодо розвитку правових аспектів реформування публічного управління фінансово-економічною безпекою в Україні в контексті євроінтеграції. Це представлено у вигляді основної графічної декомпозиції. Отримані результати представлені у вигляді сучасної моделі, яка сформована як декомпозиція етапів реформування публічного управління фінансово-економічною безпекою в Україні в контексті євроінтеграції з урахуванням основних правових засад. Дослідження має обмеження у вигляді аналізу специфіки реформування публічного управління фінансово-економічною безпекою лише для України. Подальші дослідження слід присвятити аналізу нового міжнародного досвіду реформування публічного управління фінансово-економічною безпекою.