РОЗВИТОК ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Криштанович, Мирослав; Варцаба, Віра; Курносенко, Лариса; Мунко, Ганна; Чепець, Ольга (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Основною метою дослідження є формулювання основних етапів розвитку публічного управління фінансово-економічною безпекою в сучасних умовах. Для цього основним науковим завданням статті є моделювання формування й реалізації етапів розвитку публічного управління фінансово-економічною безпекою в сучасних умовах. Об’єктом дослідження в роботі є система публічного управління фінансово-економічною безпекою. Методологія, яку використовували в статті, полягає в застосуванні функціонального моделювання з використанням економетричного методу. Отримані внаслідок проведеного дослідження результати полягають у формуванні моделі розвитку публічного управління фінансово-економічною безпекою в сучасних умовах, яка, на відмінну від існуючих, передбачає характеризацію ключових етапів цього процесу. Науковою новизною можна вважати застосування методичного підходу для забезпечення фінансово-економічної безпеки в системі розвитку публічного управління. Дослідження має обмеження у вигляді неврахування всіх аспектів основних складових фінансово-економічної безпеки. Подальші дослідження слід присвятити аналізу міжнародного досвіду розвитку публічного управління фінансово-економічною безпекою в сучасних умовах.