СУЧАСНИЙ СТАН І НАПРЯМИ ПОКРАЩЕННЯ БОРГОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Makarchuk, I. M.; Perchuk, O. V.; Yaremenko, L. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті розкрито боргову безпеку, як пріоритетний напрям забезпечення фінансової безпеки України. Досліджено сучасні наукові погляди щодо визначення сутності боргової безпеки та проблем боргового навантаження на економіку України. Дано оцінку боргової безпеки України за допомогою системи показників, що дало змогу розкрити чинники, які мають вплив на стан боргової безпеки України. Розраховано основні індикатори стану боргової безпеки, які відображають зміст і результативність управління державним боргом з урахуванням граничних значень, що дало змогу встановити основні фактори, які спричинили негативні тенденції розрахованих показників. Запропоновано напрями щодо підвищення рівня боргової безпеки України.