МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ КОРПОРАТИВНОГО КОНТРОЛЮ В ГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРИСТВАХ - Serdyukov, K. G; Shulga, N. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті проаналізовано можливості застосування синергетичної методології в пізнанні механізму корпоративного контролю в господарських товариствах. Окреслено положення, що визначають сутність синергетичного світобачення у науковому пізнанні. У рамках синергетичного підходу виділено методи дослідження процесу формування механізму корпоративного контролю. Схарактеризовано поняття «середовище корпоративного контролю», «середовище корпоративних відносин», «механізм корпоративного контролю» і «система корпоративного контролю в господарських товариствах». На основі узагальнення наукових праць вітчизняних і зарубіжних учених проведено аналіз характеристик системи корпоративного контролю.