ОЦІНЮВАННЯ ВПЛИВУ МАРКЕТИНГУ 5.0 НА ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНУ БЕЗПЕКУ ПІДПРИЄМСТВА АГРОПРОМИСЛОВОГО СЕКТОРА - Струк, Наталія; Карпій, Олена; Дорош-Кізим, Мар’яна; Данчак, Леся; Гомольська, Вікторія (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2025)
Маркетинг 5.0 сприяє більшій прозорості та екологічній відповідальності, що відповідає сучасним вимогам споживачів і регуляторів, забезпечуючи сталий розвиток агропромислових підприємств. Уважаємо, що в умовах сьогодення, саме це й потрібно сучасному агробізнесові. Метою дослідження є запропонувати підхід до оцінювання ефективності управління фінансово-економічною безпекою підприємства агропромислового сектора з урахуванням переходу до стандартів маркетингу 5.0. Об’єкт дослідження – система управління фінансово-економічною безпекою підприємства агропромислового сектора. Визначення мети й об’єкта сприяє формуванню завдання роботи: у деталях роз’яснити авторський підхід до оцінювання ефективності управління фінансово-економічною безпекою підприємства агропромислового сектора з урахуванням переходу до стандартів маркетингу 5.0. У результаті на основі методології інтегрального багатокритеріального оцінювання запропоновано структурно-функціональну модель аналізу оцінювань рівня інтенсивності впровадження маркетингу 5.0 за динамікою ринку агропромислової продукції. Обрано діюче підприємство агропромислового сектора для оцінювання рівня інтенсивності впровадження маркетингу 5.0. Сформовано систему умов контролю рівня забезпеченості безпекового маркетингового розвитку підприємства агропромислового сектора та систему умов контролю рівня забезпечення фінансово-економічної безпеки з урахуванням активізації засад маркетингу 5.0. Запропоновані системи умов контролю, спрямовані на посилення контролю забезпечення ефективного стратегічного управління фінансово-економічною безпекою агропромислового підприємства з урахуванням аспекту ролі маркетингу 5.0.