ІННОВАЦІЙНА ТРАНСФОРМАЦІЯ ФІНАНСОВОЇ УСТАНОВИ В УМОВАХ ДИДЖИТАЛІЗАЦІЇ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНИМИ КОНФЛІКТАМИ - Янковой, Роман; Стаднійчук, Роман; Жосан, Ганна; Шаульська, Лариса; Гарафонова, Ольга; Бірюков, Єгор (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Досліджено інноваційні трансформації, що відбуваються у фінансових установах у процесі глобальної цифровізації, та їхній вплив на управління соціальними конфліктами. Проаналізовано поточні тенденції інноваційних змін у фінансових установах у процесі цифровізації; вивчено механізми та інструменти, використані фінансовими установами для впровадження цифрових інновацій; вивчено вплив інноваційних змін у фінансових установах на процеси управління соціальними конфліктами та визначено взаємозв’язок управління соціальними конфліктами й інноваційних перетворень у фінансових установах. Проведено комплексний аналіз зв’язку між цифровізацією, інноваційними трансформаціями та управлінням соціальними конфліктами в царині фінансових установ. У дослідженні впроваджено аналітичний інструмент, заснований на конструктивній геометрії, для вимірювання успішності інноваційної трансформації банків. Запропонована методика вирізняється універсальністю (застосовність до будь-яких об’єктів і в будь-яких царинах), простотою реалізації (відсутність необхідності додаткових методів або підходів, що забезпечує легку алгоритмічну реалізацію), швидкістю обчислень (дозволяє реалізацію при будь-якій розмірності вхідних параметрів), зручністю для користувача (забезпечує легке розуміння й зручність у програмній реалізації) та однорідністю вхідних показників-параметрів (дозволяє враховувати показники різної фізичної природи).