РОЗВИТОК ПЕДАГОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ В ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ З БАНКІВСЬКИХ ПОСЛУГ - Пахомова , Тетяна; Матвієнко, Ірина; Хаварівська, Галина; Шульга, Тетяна; Почінкова, Марія; Парфьонова, Оксана (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Мета дослідження – визначити ключові шляхи розвитку педагогічної культури в підготовці майбутнього фахівця з банківських послуг. Об’єктом дослідження є педагогічна культура. Доведено важливість дослідження проблематики розвитку педагогічної культури в підготовці майбутнього фахівця з банківських послуг. Основна увага націлена на підготовку майбутніх фахівців із банківських послуг. Основним завданням статті є моделювання етапів розвитку педагогічної культури в підготовці майбутнього фахівця з банківських послуг. Основою методології є методи моделювання. Таким, що може бути новизною, слід уважати запропоновану багатоетапну функціональну модель педагогічної культури в підготовці майбутнього фахівця з банківських послуг. Представлено власне бачення основних етапів розвитку педагогічної культури в підготовці майбутнього фахівця з банківських послуг. Як результат, установлено, що ключовим етапом розвитку педагогічної культури в підготовці майбутнього фахівця з банківських послуг є розширення практичних аспектів. Визначено, що одним із найкращих методів розвитку педагогічної культури в підготовці майбутнього фахівця з банківських послуг може стати залучення банківських установ до навчального процесу для розширення фахових і культурних аспектів самої педагогіки. Обмеження дослідження полягають у неврахуванні всіх аспектів педагогічної культури.