ДОЦІЛЬНІСТЬ ТА РИЗИКИ ІНВЕСТУВАННЯ В СУЧАСНІ ФІНАНСОВІ ІНСТРУМЕНТИ - Shevchenko, A. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Актуальність статті полягає у тому, що посткризове відновлення економіки країни та стрімкий розвиток євроінтеграційного процесу є одночасно і причиною, і наслідком підвищення рівня інвестиційної активності, яке зумовлює розширення меж використання фінансових інструментів при одночасному збільшенні їх ризиковості у сучасних економічних умовах. Проаналізовано динаміку обсягів реалізації фінансових інструментів, що використовуються у інвестиційному процесі, на фінансовому ринку України. Визначено види ризиків, притаманних для усіх сучасних фінансових інструментів, та таких, що є специфічними для окремих їх видів. Головною ідеєю статті стало обґрунтування доцільності інвестування активів у фінансові інструменти з одночасною ідентифікацією ризиків, що супроводжують цей процес, задля пошуку шляхів їх мінімізації у перспективі.